Caribische saus

Caribische saus smaakt heerlijk bij (glutenvrij) pasta en bij rijst.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, eivrij, notenvrij en het is een vegetarisch recept. Veganisten kunnen de kaas natuurlijk weg laten, maar de kaas in dit recept zorgt er juist voor dat de saus precies goed van smaak is.
Wij hebben dit met pasta en met rijst gegeten. Dat smaakt bij beide heerlijk.
Het heeft ons goed gesmaakt en is zeker voor herhaling vatbaar.

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 prei, gehalveerd en in plakjes gesneden
1 paprika, in stukjes gesneden
8 kastanjechampignons, in vieren gesneden
1 courgette, in blokjes gesneden
1 aubergine, in kleine blokjes gesneden
2 middelgrote winterpenen, in stukjes gesneden
1 kleine blik zwarte bonen, uitgelekt
400 ml kokosmelk
70 gram tomatenpuree
½ blokje groentebouillon
1 eetlepel citroensap
175 gram geraspte belegen kaas
2 volle theelepels caribische kruidenmix (klik)
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan, pan voor de pasta of rijst

Bereiding:
Snijd alle groenten.
Doe wat olie in de braadpan of hapjespan en doe hier alle groenten, behalve de prei in en roerbak dit voor 5 minuten.
Voeg na de 10 minuten de prei erbij en roerbak dit 5 minuten
Voeg de zwarte bonen, kokosmelk, tomatenpuree, de caribische kruidenmix, zwarte peper en zout naar smaak erbij.
Roer alles goed doorelkaar en breng het aan de kook.
Zodra het kookt zet je het vuur lager, maar het moet wel blijven pruttelen.
Laat het nu voor 30 minuten zachtjes gaar worden.
Kook ondertussen ook de glutenvrije pasta of rijst.
Na de 45 minuten is de saus klaar.
Serveer de saus met glutenvrije pasta of met rijst.
Strooi er kaas overheen.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.