Caribische kruidenmix is een mix wat je bij vlees gebruikt en dit kan je bij elk soort vlees gebruiken.
De kruidenmix heb ik zonder suiker en zout gemaakt. Dus als je een zoete variatie wil hebben, dan moet je er zelf suiker bij toevoegen.
In bijna alle kruidenmengsels die je in de supermarkt koopt bevat vaak zout en daar ben ik geen fan van. Er zit vaak ook veel te veel zout in.
Daarom maak ik mijn eigen kruidenmengsels en voeg ikzelf zout naar smaak toe bij het recept. Dat is veel beter en vooral goed als je van je arts op je zoutgebruik moet letten.
voor ongeveer 30 gram
Ingrediënten:
3 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepel gemalen kaneel
2 theelepels gemalen gember
1 theelepel gemalen piment
1 theelepel cayennepeper
¾ theelepel gemalen nootmuskaat
¾ theelepel zwarte peper
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Verder nog nodig: leeg kruidenpotje
Bereiding:
Doe alle kruiden en suiker in een kruidenpotje en schud alles goed door elkaar.
Plak een sticker op het potje en klaar ben je.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl