Cake met chaikruiden

Als je een kruidenmix maakt, dan is het ook logisch dat je er een recept mee gaat maken. Dat is met dit recept gebeurd.
Ik heb een cake met chaikruiden meegemaakt. Dit is een soort van kruidencake. De taart smaakt niet echt heel erg zoet, maar wel naar de kruiden die er in zit.
Het is dan ook een heerlijke, smakelijke cake geworden.

voor 1 cake

Ingrediënten:
500 gram glutenvrije zelfrijzend bakmeel (ik heb het merk Doves Farm gebruikt)
250 gram gesmolten boter
85 gram honing
140 gram witte basterdsuiker
2 eieren, maat L
250 ml lactosevrije yoghurt (of als je geen lactose-intolerantie hebt, gewone yoghurt)
9 gram chaikruidenmix (klik)
2 theelepels vanille-extract
4 gram (wijnsteen)bakpoeder
2 gram zuiveringszout
3 gram zout of zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 50-60 minuten
Verder nog nodig:
tulbandbakvorm of een cakebakvorm, bakpapier als je een cakebakvorm gebruikt, steelpannetje, beslagkom, handmixer, grote (opschep)lepel
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding:
Smelt de boter in een steelpannetje, zodra de boter is gesmolten laat je het 10 minuten afkoelen.
Giet de gesmolten boter in de beslagkom en roer hierin de honing en de basterdsuiker.
Mix het met de handmixer goed doorelkaar, het is pas goed als het mengsel lichter van kleur wordt.
Voeg nu één voor één de eieren erdoor en mix dat weer goed doorelkaar.
Voeg de bakpoeder, zuiveringszout en de chaikruiden erbij en meng alles goed doorelkaar.
Voeg het bakmeel schep voor schep door het boter/eimengsel heen met de een grote (opschep)lepel.
Als de helft van het meel opgenomen is, voeg je nu de yoghurt er door heen.
Meng alles goed doorelkaar.
Voeg nu de laatste helft van het meel, schep voor schep door het deeg.
Beboter de tulbandbakvorm goed in met boter en schep het cakedeeg in de bakvorm.
Zet hem in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50-60 minuten.
Na 50 minuten controleer je de cake of hij al gaar is of niet.
Zo niet, dan bak je hem met 5 minuten extra de cake verder af.
Zo ja, haal hem uit de oven en laat hem 15 minuten afkoelen voordat je hem uit de bakvorm stort.
Heb je de cake uit de bakvorm op een bord of taartschaal laten storten, dan mag hij nog verder afkoelen.
Snijd hem in plakken en serveer de plakken met eventueel wat poedersuiker of een dot slagroom of eet hem gewoon zo op.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.