Cajunkalkoenreepjes

Cajunkalkoenreepjes is een pittig recept. Het is een recept voor op de barbecue, maar ook gewoon op de grillpan. Ik heb het op de grillpan gemaakt, omdat het weer hier erg somber en grijs is. De kruiden verbranden meer of min, maar het vlees is lekker mals. De smaak van de kalkoenreepjes is erg sterk. Voornamelijk door de tijm. Lekker met een saus en wat rauwkost.

voor 6 porties

Ingrediënten:
4 kalkoenfilets, in dunne repen gesneden

Ingrediënten cajunmix:
3 knoflookteentjes, uitgeperst
1 eetlepel water
2 eetlepels olie
3 eetlepels paprikapoeder
1 eetlepels gedroogde oregano
1 eetlepels gedroogde tijm
2 theelepels versgemalen zwarte peper
1 theelepel zout

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 7 minuten
Verder nog nodig: barbecue

Bereiding:
Steek de barbecue aan.
Voor de cajunmix: meng alle ingrediënten in een kom en haal de kip door de kruiden.
Schud de overtollige kruiden eraf, leg de kalkoen op de barbecue.
Barbecue het vlees in 7 minuten, keer het geregeld.
Serveer het met een saus en wat rauwkost.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.