Cajun kruidenmix wordt voornamelijk in de cajunkeuken gebruikt. Je kunt dit bij vlees, vis, schaaldieren en groentegerechten gebruiken.
Door de cayennepeper en de chilivlokken is dit een pittige kruidenmix. Erg lekker dus, maar niet altijd geschikt voor kleine kinderen of mensen die niet van scherp eten houden.
Pas de kruidenmix aan naar je eigen wensen, zoals meer knoflook poeder of minder cayennepeper of chilivlokken.
voor ongeveer 25 gram
Ingrediënten:
½ theelepel knoflookpoeder
2 theelepels zoete paprikapoeder
2 theelepels gerookte paprikapoeder
2 theelepels cayennepeper
2 theelepels uienpoeder
3 theelepels gedroogde oregano
1 theelepel chilivlokken
¼ theelepel zwarte peper
¼ theelepel witte peper
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 1 minuten
Verder nog nodig: kruidenpotje met deksel
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in het kruidenpot en sluit deze af met de deksel en schut alles goed doorelkaar.
Plak er een etiket op en klaar ben je.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl