Cajun garnalen zijn garnalen met een jasje. Het jasje is dan een mengsel van glutenvrije paneermeel, glutenvrije bloem , zout en cajun kruidenmix. Na het marineren zijn ze gefrituurd in olie.
Deze garnalen zijn ideaal voor op een feestje of gewoon als snack, maar ook als bijgerecht bij een maaltijd. Ze smaken licht pittig.
Dit recept is eivrij, glutenvrij, lactosevrij en notenvrij.
voor 4 personen
Ingrediënten:
250 gram schoongemaakte garnalen
4 eetlepels glutenvrije paneermeel (ik heb het merk rijst paneermeel Orgran gebruikt. Dit is gemaakt van 100% bruine rijst).
4 eetlepels cajun kruidenmix (klik)
4 eetlepel glutenvrije bloem
150 ml olie (om te frituren)
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Marineringstijd: minstens 1 uur, maar kan ook een dag van te voren
Bereidingstijd: 8 minuten
Verder nog nodig: wok, bord met keukenpapier, schaaltje om alles te mengen
Bereiding:
Doe de paneermeel, bloem, cajun kruidenmix en het zout in het schaaltje en meng alles goed doorelkaar.
Bedekt de garnalen met het mengsel.
Verhit de olie in de wok en bak hierin de garnalen.
Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Serveer de garnalen direct samen met een salade of geroerbakte groenten en rijst.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl