Ik ben glutenvrij meel aan het opmaken, dus misschien is dit wel een vreemde combinatie maar brownie brood is wel geslaagd.
Dit brood smaakt enigszins bitter en dat komt door de cacaopoeder maar ook omdat er weinig zoets in zit. Ik heb in plaats van suiker, kokosbloesemsiroop gebruikt. Dus het is niet suikervrij, want het lichaam verwerkt deze siroop net zoals suiker.
Het brood smaakt heerlijk. Wel ietsjes apart, maar het smaakt goed.
Dit brood is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij. Hij is vegetarisch en veganistisch.
voor 1 brood
Ingrediënten:
51 gram amandelmeel
51 gram kokosmeel
100 gram amarantmeel
1 eetlepel kokosbloesemsiroop
1 volle eetlepel cacaopoeder
1 ei
1 eetlepel bakpoeder
30 gram zonnebloempitjes
250 ml water
zout naar smaak
50 ml olie
Om er overheen te strooien: hot chocolade drink van Green & Blacks poeder (te koop bij sommige reformzaken)
Voorbereidingstijd: 6 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: vierkante bakblik met bakpapier
Oven voorverwarmen op: 180 graden
Bereiding:
Doe alle ingrediënten (behalve de hot chocoladedrink) in een schaal en meng alles goed door elkaar.
Smeer het bakblik in met olie en bedekt het met het bakpapier.
Schep het deeg over in het bakblik en zet het in de voorverwarmde oven van 180 graden.
Controleer na 35 minuten met een satéprikker of het gaar is.
Als dat niet het geval is, laat het dan nog een 5 minuten langer in de oven staan.
Haal hem uit de oven als de satéprikker schoon in de browniebrood komt.
Laat de browniebrood afkoelen in het bakblik.
Snijd het brood in vierkanten stukjes.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl