Dit is een simpel recept met weinig ingrediënten en ook nog in 30 minuten klaar.
Het recept is vegetarisch gemaakt. De reden hiervoor is dat mijn man een vegetariër is.
Ik had wel rundvleesreepjes (met wat zout en peper) voor mezelf apart in een koekenpan gebakken en later op mijn bord bijgevoegd.
Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, eivrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Heb je een notenallergie of vind je noten niet lekker, maak dit recept dan zonder de cashewnoten.
voor 2-3 personen
Ingrediënten:
1 krop broccoli, in kleine roosjes gesneden (niet kleiner snijden dan een walnoot of abrikoos)
1 grote rode ui of 2-3 kleine rode uien, in reepjes gesneden
1 paprika, ontzaad en in reepjes gesneden
2½ handenvol met cashewnoten (Ik heb kleine handen. Heb je grote handen, dan zijn 2 handenvol cashewnoten genoeg)
4-5 eetlepels Teriyakisaus (Ik heb het merk Lee Kum Kee Gluten Free gebruikt)
scheutje Mirin wijn (Ik heb Saitaku Mirin rijstwijn gebruikt) of droge sherry
bruine rijstnoedels of rijst voor 2-3 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: wok, kookpan
Bereiding zonder vlees:
Kook de noedels of rijst volgens de bereiding van de verpakking.
Verhit olie in de wok en voeg de uienreepjes en roerbak deze 5 minuten.
Voeg dan de paprikareepjes erbij en roerbak dit 3 minuten.
Voeg de broccoliroosjes erbij en roerbak deze 3 minuten.
Voeg de cashewnoten erbij en meng alles goed door elkaar.
Schep nu 4-5 eetlepels teriyakisaus erbij en als laatste wat Mirin of droge sherry.
Roer alles goed door elkaar en breng het aan de kook en zodra het kookt, zet je het vuur lager maar zorg wel dat het blijft pruttelen.
Laat het zachtjes pruttelen voor plusminus 19 minuten.
Bereiden met vlees als je geen rekening hoeft te houden met vegetariërs of veganisten:
Snijd het vlees in dunne reepjes en voeg deze toe bij de uireepjes en ga dan verder zoals het staat beschreven bij bereiden zonder vlees.
Serveren:
Schep de noedels door de groentemix en serveer het direct.
Bij rijst is het aan te raden om deze apart te serveren, dus wat rijst en daarnaast de groentemix.
De reden hiervoor is dat rijst alle vocht opneemt en bij noedels gebeurt dat niet.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl