Bouillonsoep met een visverrassing

Bouillonsoep met een visverrassing. Dit recept is eigenlijk gemaakt met wontonvellen. Aangezien wontonvellen boordevol gluten zitten, heb ik daarvoor in de plaats rijstvellen gebruikt.

Het is geen moeilijk recept om te maken. Het enige waar je de tijd voor moet nemen zijn de visverrassingen gemaakt met rijstvellen. Want eerst moet je de rijstvellen nat maken, want anders kan je ze niet vouwen. Dit doe je trouwens per vel. Anders mislukt het gegarandeerd.

Ik heb een nat doekje op het aanrecht gelegd en daarop het rijstvel neergelegd. Vervolgens met een kwastje de bovenkant van het rijstvel nat gemaakt. Even wachten tot het rijstvel zacht is geworden. Dat kan je controleren of je het rijstvel makkelijk kan ombuigen zonder te breken. Dan een eetlepel vulling erop leggen. Dan voorzichtig dichtvouwen en met een lange bieslookspriet heel erg voorzichtig dichtknopen.

Vervolgens de visverrassing in heet water gekookt. Ondertussen kook je de bouillon en het resultaat zie je op de foto. De smaak van deze soep is lekker en de visverrassingen zijn heerlijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
100 gram rauwe tijgergarnalen, schoongemaakt
100 gram sint-jakobsschelpen, schoongemaakt en zonder koraal
100 gram kabeljauwfilet, zonder vel en in grove stukken gesneden
1 eetlepel verse bieslook, in kleine stukje gesneden
1 theelepel droge sherry
1 eiwit, licht opgeklopt
½ theelepel sesamolie
¼ theelepel zout
versgemalen witte peper
12 kleine rijstvellen
2 blaadjes bindsla, in reepjes
90 ml visbouillon
16 lange bieslooksprieten

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Marineertijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, grote pan

Bereiding:
Controleer de garnalen of de darmen goed zijn verwijderd.
Spoel de garnalen schoon, dep ze droog en snijd ze fijn.
Spoel de sint-jakobsschelpen schoon, dep ze droog en snijd ze fijn.
Doe de kabeljauw in een keukenmachine en pureer hem tot een pasta.
Doe de vis in een kom en roer de garnalen, sint-jakobsschelpen, bieslook, sherry, eiwit, sesamolie, zout en peper erdoor.
Roer alles goed door en dek de schaal af en zet hem voor 20 minuten in de koelkast.
Leg de rijstvellen op een natte theedoek.
Schep 1 eetlepel van de vulling in het midden van de rijstvel en vouw hem dicht.
Eerst het gedeelte van je af over de vulling heen leggen, dan de zijkanten en dan dichtrollen.
Doe het zelfde met de rest van de rijstvellen totdat alle vulling op is.
Knoop ze voorzichtig dicht met een sprietje bieslook.
Breng een grote pan water aan de kook en doe de gevulde rijstvellen erin.
Draai het vuur lager zodra het water weer kookt en laat de gevulde rijstvellen 5 minuten zachtjes koken tot ze boven komen drijven.
Giet ze af en verdeel ze over 4 voorverwarmde soepborden of kommen.
Leg in elke bord wat sla.
Breng de visbouillon aan de kook.
Schep hem op de sla en garneer elke portie met wat bieslook.
Serveer de soep heet.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Bouillonsoep met een visverrassing

  1. Dank je Katrien.

    Leuk om te lezen dat de recepten bevallen. Gewoon je recepten opschrijven en als de kinderen wat groter zijn, dan heb je misschien wel de tijd om een receptensite te maken.

  2. O, ziet er ook al zo lekker uit!

    Wat een leuke blog, en leuke recepten! We hebben een beetje dezelfde smaak lijkt het. Ik heb er wel eens over gedacht een site als dit te beginnen, ik bedenk veel recepten.. Maar ja, tijdgebrek he, kleine kinderen. Ik kom zeker weer langs!

Laat een antwoord achter aan Renske Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.