Bouillon van ossenstaart

Bouillon van ossenstaart. Dit recept had ik nodig voor een ander recept. Ossenstaart kan je kopen bij sommige supermarkten. Ik heb het gekocht bij de Dekamarkt. Ik zag het tot mijn stomme verbazing liggen. Bij AH en de Vomar was dat niet het geval. Bij slagers kom ik eigenlijk nooit. Dus was er een grote kans dat ik dit recept nooit had kunnen maken. Eigenlijk heb ik ook maar weinig te vertellen over dit recept. Als je er groenten en rundervlees bij doet, heb je een heldere ossenstaartsoep.

voor 1 liter bouillon

Ingrediënten:
1 kg ossenstaart
1½ liter water
2 theelepels tomatenpuree
1 ui, in vieren gesneden
stukje wortel
stukje prei
1 theelepel tijm
2 blaadjes laurier
1 theelepel gekneusde peperkorrels
enkele takjes peterselie
enkele takjes selderij
3 kruidnagels
zout naar smaak
versgehakte peterselie
citroensap

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Verder nog nodig: grote braadpan, zeef, schuimspaan

Bereiding:
Laat de ossenstaart even aanbakken in een droge braadpan.
Voeg koud water en de overige ingrediënten toe, behalve de ui, versgehakte peterselie en citroensap.
Laat het water even aan de kook komen, temper dan het vuur tot zeer laag en schuim af.
Snijd de ui in vieren en bak de ui in een droge koekenpan donkerbruin en voeg ze aan de bouillon toe.
Leg de deksel op de pan en laat de bouillon 3 uur trekken.
Zeef de bouillon en voeg de versgehakte peterselie en citroensap naar smaak toe.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.