Botercake

Botercake is het basisrecept voor cake. Ik gebruikt dit recept ook geregeld voor taarten waar fruit in verwerkt zit. Nu heb ik gewoon het recept gebruikt waarvoor het is: cake. Het is een zeer simpel recept. Omdat ik maar een kleine cake bakblik heb, heb ik maar 150 gram cakebeslag gemaakt. Wil je een grotere cake maken, dan is het 50 gram meer meel, suiker, boter en 1 ei extra. Of kleiner, dan is het 50 gram minder meel, suiker, boter en 1 ei minder. In de botercake zit vanillesuiker en citroenrasp verwerkt. Het is een heerlijke frisse cake, mede dank zij de citroenrasp.

voor 1 cake

Ingrediënten:
250 gram zelfrijzend bakmeel (bijvoorbeeld: Orgran Gluten Free Self Raising Flour of van Doves zelfrijzend bakmeel)
250 gram suiker
250 gram boter, gesmolten of vloeibaar boter
5 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel citroenrasp
snufje zout

Voorbereidingstijd:
10 minuten
Bereidingstijd: 90 minuten
Verder nog nodig: cakebakblik, mixer of keukenmachine
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven: 160 graden).
Breek de eieren in een beslagkom en voeg de suiker toe en meng het goed door elkaar.
De eieren en suiker zijn goed door elkaar gemengd als de kleur lichtgeel is geworden.
Voeg beetje bij beetje de zelfrijzend bakmeel toe.
Voeg de vanillesuiker en de citroensap toe en meng het goed door het deeg heen.
Smelt de boter en voeg je de boter langzaam toe terwijl de mixer of keukenmachine staat te draaien.
Vet het bakblik in en strooi er iets van het meel in.
Stort het deeg in het bakblik en zet hem in de oven voor ongeveer 90 minuten.
Controleer of de cake gaar is met een satéstokje.
Haal hem uit de oven en laat hem even staan.
Als de cake ietsje is afgekoeld, haal je hem uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een taartrooster.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.