Bospaddenstoelen (onder een dekje van polenta)

Ik heb bospaddenstoelen (onder een dekje van polenta) gemaakt. Ik had nog wat polenta over en ik had dit recept als eens eerder gezien in een kookboek. Nu maar eens gemaakt en het smaakt goed. Is ook erg makkelijk om te maken. Ook geschikt om vooraf te maken en later opwarmen in de oven en binnen 20 minuten is het eten klaar.

voor 2-3 personen

Ingrediënten:
400 g gemengde paddenstoelen
2 eetlepels olie
1 gesnipperd ui
1 teentje fijngehakte knoflook
1 eetlepels fijngehakte Italiaanse kruiden
1-2 eetlepels sojasaus
zout, versgemalen peper
75 g polenta
50 geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel boter

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, pan om de polenta te maken
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius .
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd grote exemplaren in stukken.
Verhit de olie in een wok en fruit hierin de ui en de knoflook zachtjes 3 minuten.
Schep de paddenstoelen erdoor en bak ze al omscheppend op hoog vuur bruin, laat het vocht verdampen.
Schep de Italiaanse kruiden en de sojasaus erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Vet een lage ovale ovenschaal in en schep de paddenstoelen erin.
Breng in een pan 400 ml water met zout aan de kook.
Voeg al roerend de polenta toe. Kook de polenta al roerend in ongeveer 8 minuten zachtjes tot een smeuïge pap.
voeg de 25 g Parmezaanse kaas en de boter erdoor. Breng de polenta op smaak met zout en peper.
Strijk de polenta direct uit over de paddenstoelen en strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover.
Bak het gerecht in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin.
Bron: Uit de oven.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.