Ik zag van de week dat er nog geen muffins recepten op mijn site staan. Daar gaan we dus wat aan doen. Vandaag heb ik bosbessenmuffins gemaakt. Het zijn kleine muffins en ze smaken heerlijk en zeker niet te zoet. Ze zijn snel gemaakt en ook snel opgegeten. Je kan ze natuurlijk groter maken, dan heb je er 6 of je verdubbelt het beslag. Binnen het half uur zijn ze klaar.
voor 12 kleine muffins
Ingrediënten:
220 gram zelfrijzend bakmeel*
2 eetlepels basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
150 gram bosbessen
1 ei, losgeklopt
210 ml kokosmelk
50 gram vloeibare boter
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: muffinvormen (silicone of papieren), 2 schalen
Oven voorverwarmen: 200 graden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de bodem van de muffinvormpjes in met boter.
Zeef het meel, suiker en bakpoeder in een kom en meng alles even goed door elkaar.
Voeg de bosbessen erdoor.
Meng in een kleine kom het ei, de kokosmelk en de gesmolten boter.
Giet het bij het meelmengsel.
Roer met een vork tot alles goed vermengd is.
Het beslag moet vrij klonterig zijn.
Schep de vormpjes voor twee derde vol met het beslag en bak de muffins in 25 minuten goudbruin.
Bron: aangepast recept
* het betreft hier glutenvrij meel