Een heerlijk toetje. Het toetje is vegetarisch en veganistisch. De geleipoeder is van appelpectine gemaakt. Heb je een notenallergie, dan laat je de amandelschaafsels weg.
voor 4 personen
Ingrediënten:
675 gram blauwe bosbessen
2 dikke bananen, in dikke plakken gesneden
500 gram (soja)vanillevla
60 gram suiker
1 theelepel geleipoeder
Ingrediënten kruimeltopping:
100 gram geschaafde amandelen
60 gram ongezouten boter
60 gram glutenvrij broodkruim
30 gram havervlokken (van het merk Provena is gegarandeerd glutenvrij)
30 gram basterdsuiker
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: pan, een schaal en een lage ovenschaal
Oven voorverwarmen op: 200 graden (heteluchtoven)
Bereiding:
Doe de bosbessen en de suiker in een pan en kook het op een zacht vuurtje tot de sappen uit de bosbessen vrijkomen en zacht begint te worden.
Haal het van het vuur en doe de theelepel geleipoeder er in.
Alles goed door elkaar roeren en opzij zetten.
Snijd de bananen in dikke plakken.
Doe de vanillevla in de ovenschaal en leg de plakjes banaan over de hele schaal naast elkaar.
Doe de boter in de koekenpan en smelt deze op een laag vuurtje.
Voeg het broodkruim, de havervlokken en de basterdsuiker toe.
Zet het vuur ietsje hoger en kook het snel, onder voortdurend roeren totdat het broodkruim en de havervlokken beginnen te karamelliseren, bruin en los van elkaar.
Doe het mengsel over in een schaal en roer de amandelen er door heen.
Het bosbessenmengsel is nu iets afgekoeld en een gelei geworden.
Schep dit over de banaan heen.
Schep het kruimelmengsel over de bosbessen, begin bij de zijkanten en werk naar het midden toe.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten tot de bovenlaag krokant en goudkleurig is.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl