Bosbessen-notenkoekjes is een recept wat ikzelf heb bedacht.
Ik maak niet zo vaak koekjes. Eigenlijk ook omdat ik maar weinig koekjes eet, maar ik vond dat het tijd was voor een koekjesrecept.
Er zit niet zoveel suiker in dit recept en dat heb ik bewust gedaan. Want tijgernootmeel is zoet van smaak en kan daardoor suiker ook gedeeltelijk vervangen.
De koekjes smaken heerlijk. We zeiden allemaal van ‘dat smaakt naar meer’. Het recept is dus geslaagd.
Dit recept is glutenvrij, lactosevrij en is geschikt voor vegetariërs.
voor 12 koekjes van 5-6 cm rond
Ingrediënten:
70 gram Schar B
30 gram boekweitmeel
11 gram tijgernootmeel
50 gram glutenvrije havervlokken (ik heb het merk Provena gebruikt)
50 gram suiker
50 gram rozijnen
50 gram cashewnoten/amandelen,
30 gram bosbessen
1 ei
50 gram boter (kamertemperatuur)
Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: bakblik en bakpapier, beslagkom
Oven voorverwarmen op: 180 graden (heteluchtoven)
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de beslagkom en kneed alles goed doorelkaar.
Maak er balletjes van (pingpongballetjesmaat) en druk deze wat platter en leg ze op het bakpapier.
Verwarm de oven voor en zet het bakblik in de voorverwarmde oven voor 25 minuten.
Laat de koekjes afkoelen.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl