Bosbessen-frambozenijs

Ook nog bosbessen-frambozenijs gemaakt. Dit heb ik zelf bedacht. Dit is een fris zoetige ijsrecept. Gemaakt met een ijsmachine.Een geslaagd recept.

voor 4 personen

Ingrediënten:
een bakje bosbessen van 350 gram
een klein bakje frambozen van 150 gram
100 gram suiker
100 ml water
1 uitgeperste citroen
200 ml kokosmelk

Voorbereidingstijd: een dag van te voren het suikerwater en het fruitmengsel maken en dat goed laten afkoelen.
Bereidingstijd: 30 (softijs) of 40 minuten (schepijs)
Extra nodig: een zeef en een ijsmachine

Bereiding:
Kook het water en doe daar de 100 gram suiker in.
Het suiker laten smelten en even 10 minuten zachtjes laten pruttelen.
In een andere pan de bosbessen en frambozen tot moes koken.
Eventueel met een aardappelstamper fijn prakken.
De vruchtenmoes zeven (de pitjes blijven dan achter in de zeef)
De gezeefde vruchtensap bij het suiker doen.
Dit iets van ± 5 minuten laten doorkoken en dan als laatste het kokosmelk toevoegen.
Dit nog even goed mengen en dan goed laten afkoelen.
Zodra het koud is, dan paar uur in de koelkast zetten zodat het echt koud wordt.
Beter is het om het een dag van te voren te maken, dan is het echt koud geworden.
Alleen als het de ijsmachine in gaat, van te voren alles nog even goed mengen.
Pak de ijsmachine en doe het ijselement er in en zet hem aan en voeg dan de kokos-bosbessen-frambozenvruchtenmengsel toe.
Laat dit voor softijs iets van 30 minuten draaien en voor schepijs iets van 40 minuten (of zoals het in de handleiding staat beschreven van de ijsmachine).
Schep wat ijs in een schaaltje en geniet van het ijs.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.