Bolognesesaus – ragu bolognese

Iedereen kent deze saus wel. Ik wilde dit snel eventjes maken. Alleen bleek dat dit geen snelle recept te zijn, want deze saus heeft minstens 2 uur de tijd nodig om gemaakt te worden. Dus als je dit recept wilt maken, begin dan ruim op tijd. Mocht de saus te droog worden, voeg er dan nog wat water bij. Mocht de saus te vochtig en te dun zijn, maak dan een maïzenapapje (2 eetlepels water en 1 eetlepel maïzena) en roer dat door de saus heen.
Serveer dit met gekookte pasta en Parmezaanse kaas. Of gebruik deze saus voor op de pizza, leg er dan (lactosevrije) mozzarella plakjes op met wat gescheurde basilicumblaadje en bak de pizza in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 35 minuten. De smaak van deze saus is heerlijk.

voor 4 personen

Ingrediënten:
275 gram rundergehakt
1 dikke ui of 2 kleine uien, gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
150 ml rode wijn
850 gram verse tomaten, in stukjes gesneden
6 basilicumblaadjes, fijngehakt
vers gemalen zwarte peper
zout naar smaak

Extra: versgeraspte Parmezaanse kaas

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Verder nog nodig: braadpan

Bereiding:
Verhit de olie in de braadpan en fruit hier in de ui goudbruin.
Voeg het gehakt erbij en bak het in paar minuten bruin.
Voeg de rode wijn toe en breng alles even aan de kook en zet dan het vuur laag en doe de deksel op de pan.
Laat het zo 2-3 minuten pruttelen.
Voeg de tomatenstukjes erdoor en laat het zo 1½ uur zachtjes pruttelen.
Na 1½ uur voeg je de basilicum, zout en peper toe en laat het zonder deksel voor nog eens 30 minuten koken.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.