Boeuf stroganoff met champignons

Ik heb een overheerlijke Boeuf stroganoff met champignons gemaakt. Ik had het eerst vegetarisch gemaakt, maar dat vond ik nergens naar smaken. Dat moet ik nog eens verder uitwerken. Nu heb ik het met rundervlees gemaakt. Wel met een aantal aanpassingen gedaan en ik vind hem nu geslaagd. De smaak is verrukkelijk. Overigens vind mijn man de vegetarische versie wel goed smaken, dus helemaal verkeerd is dat recept ook niet. Alleen de saus kon beter. De boeuf stroganoff die ik nu gemaakt hebt is lactosevrij. In plaats van crème fraîche heb ik kokosmelk en de sap van een halve citroen gebruikt. Voor de liefhebbers die dit willen eten en vinden dat er wodka in moet: gewoon doen.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
olie
2 grote rode uien of 4 kleintjes, in ringen gesneden
500 gram rundervlees, in blokjes gesneden
2 eetlepels aardappelmeel en een beetje water
1 eetlepel rode paprikapoeder
2 teentjes knoflook, uitgeperst
250 gram champignons, in plakjes gesneden
150 ml bouillon
een flink scheut witte of rode wijn
citroensap van een halve citroen
150 ml kokosmelk
2 grote of 4 kleine tomaten, in kleine blokjes gesneden
zout naar smaak
versgemalen peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten

Bereiding:
Snijd alle groenten en vlees, zet alle kruiden en aardappelmeel klaar.
Neem een braadpan of hapjespan en doe de olie in de pan.
Bak het vlees net bruin aan en haal het uit de pan en zet het even apart.
Fruit de ui en zodra het bruin begint te worden doe je de champignonplakjes erbij.
Zodra de champignons zacht beginnen te worden, voeg je het vlees er weer bij.
Voeg dan de bouillon toe en de kruiden.
Alles even goed door elkaar roeren en het even tot de kook brengen.
Zodra het kookt, dan 15 minuten op een zacht vuurt laten pruttelen met de deksel op de pan.
Voeg dan de kokosmelk en citroensap toe.
Dit even goed door alles heen roeren en weer iets van 15 minuten laten pruttelen op een zacht vuurtje.
Meng de aardappelmeel toe aan een klein beetje water en meng dit goed door elkaar heen zodat er geen klontjes meer inzitten en voeg dit dan als laatste toe en meng het goed door alles heen.
Doe de deksel op de pan en laat dit alles nog 10 minuten op een zacht vuurtje door pruttelen.
Bron: aangepast recept

One thought on “Boeuf stroganoff met champignons

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.