Tijdens het bladeren in verschillende kookboeken over pasta, zag ik een recept wat mijn aandacht trok: boekweitpasta. Uiteraard gemaakt, want verse pasta is zo lekker vergeleken met droge pasta én het is echt heel simpel om te maken. De smaak is erg goed en wat ook een voordeel is. Je maakt een deegbal en je gebruikt wat je nodig hebt. De rest doe je weer in een diepvrieszakje en je sluit het goed af. Je kan het zeker een week bewaren op de koudste plank van je koelkast. Of je doet het in de vriezer. Echt een goed recept.
voor 4 personen
Ingrediënten:
300 gram boekweitmeel
150 gram glutenvrije bloem
3 eieren
7 eetlepel kokosmelk (of gewone melk)
beetje lauwwarm water
snufje zout
Voorbereidingstijd: 10 minuten, 10 minuten laten rusten
Bereidingstijd: 6 minuten
Verder nog nodig: pastamachine, schaal, pan water om de pasta te koken
Bereiding:
Zeef voor de pasta beiden soorten bloem tot een hoopje op een werkvlak en maak een kuiltje in het midden.
Klop de eieren los en giet ze samen met de melk, het water en het zout in het kuiltje.
Kneed alles tot een soepel deeg en laat dit 10 minuten rusten.
Rol het deeg uit tot papierdikte.
Rol het daarna vanaf een lange kant op en snijd deze in rol in stukken van 1 cm.
Als deze zijn eenmaal weer zijn uitgerold, heb u mooie 30 cm lange repen lintpasta.
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water met zout in 6 minuten gaar.
Laat de pasta goed uitlekken.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Hoi Renske,
Wat ben ik blij jouw site tegen te komen.
De omschakeling naar mijn dieet valt me tegen. Ik ben veel afgevallen en mis ‘makkelijk’ eten. Heb nu inspiratie opgedaan. Dank je wel.
Als ik je recepten zo lees, is het ook gewoon om anders te koken.
Eet smakelijk!
groeten,
desiree
Dank je Desiree.
Ja, het is in het begin mss wennen, maar na een tijdje weet je niet beter meer. Succes met alles.
hallo
bij mij is geconstateerd concerverings allergie
ik ben op zoek naar produkten zonder concerveermiddel
maar ook glutenvrij etc
daarom kijk ik op je site
het valt nog lang niet mee
die omschakeling
naar dit alles
leuke site hoor
groeten caroline
Hallo Caroline,
Dank je en nee, het valt zeker niet mee. Wil je zonder conserveermiddel eten, dan moet je alles (gewoon) zelf maken. Succes met het uitzoeken en uitproberen. In het begin lijkt het moeilijk, maar na een tijdje weet je niet beter.
Gr. Renske