Boekweit bosbessenkwarktaart

Boekweit bosbessenkwarktaart is een klein rond taartje van 16 cm. Ik had dit papieren bakvormpje als cadeautje gekregen bij mijn bestelling omdat het bestellen niet echt goed ging. Gelukkig werd ik heel erg goed geholpen en vandaag zag ik dat het bestellen weer normaal ging. Dat is heel erg fijn want je kunt leuke producten kopen bij deze webshop.

Verder had ik een maand terug ontdekt dat er lactosevrije magere kwark te koop is bij AH. Uiteraard gekocht en ik heb er dit taartje mee gemaakt.
Het is een simpel taartje geworden. De boekweitbodem is echt aanwezig qua smaak (dit is dus echt een recept voor de liefhebbers van boekweitmeel), maar samen met de kwarklaag is dit een goede combinatie geworden. Ben je geen liefhebben van boekweitmeel, gebruik dan het meelsoort wat je lekker vindt.

Tip: Wil je dit recept ook maken, maar dan voor een grotere taart. Verdubbel dan gewoon alle ingrediënten.
Dit taartje heeft me op een ander taartidee (klik) gezet, dat ga ik binnenkort ook maken.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij (boekweit is een zaadje), lactosevrij en is geschikt voor vegetariërs.

voor 1 klein taartje van 16 cm rond

Ingrediënten kwarklaag:
200 ml lactosevrije magere kwark (of gewone kwark als je geen lactose-intolerantie hebt)
100 gram bosbessenjam (klik)

Ingrediënten bodem:
100 gram boekweitmeel
1 ei
30 gram kokosolie
25 gram suiker

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 en 30 minuten
Verder nog nodig: ronde kleine (papieren) taartvorm, twee beslagkommen
Oven voorverwarmen op: 170 graden (hetelucht)

Bereiding bodem:
Pak een kleine ronde bakvorm (Ik heb een papieren ronde bakvormpje (klik) gebruikt).
Doe alle ingrediënten van de bodem in de tweede beslagkom en meng alles goed door elkaar.
Schep het deeg op de bodem en druk deze plat met de bolle kant van de lepel.
Zet de bodem voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal hem na de 15 minuten uit de oven en laat de bodem afkoelen.
Als de bodem lauwwarm is zet hem dan voor 1 uur in de koelkast zodat de bodem hard wordt en de kwark niet kan opzuigen.

Bereiding kwarklaag:
Doe alle ingrediënten van de kwarklaag in de eerste beslagkom en meng alles goed door elkaar

Bereiding taartje:
Pak de bodem uit de koelkast en schep de kwarklaag op de bodem en zorg dat alles egaal verdeeld is.
Zet het taartje in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.
Na de 30 minuten haal je hem uit de oven en laat je hem goed afkoelen.
Zet hem na ongeveer 30 minuten in de koelkast om de kwark stevig te laten worden.
Het beste is dat je hem minstens 4 uur in de koelkast laat staan, langer is nog beter.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Boekweit bosbessenkwarktaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.