Bobotie pastasaus

Wij eten graag pastagerechten. Het leuke van pasta is dat je altijd een saus nodig hebt.
Je kunt natuurlijk altijd een pot saus kopen in de supermarkt, maar het is vele malen leuker om zelf een saus te maken.

Dat doe ik dan ook best vaak en de laatste tijd eigenlijk altijd. Ook omdat het best snel gemaakt is en je weet precies wat er in zit.

Ik heb nu met bobotie-kruidenmix (klik) een bobotie-pastasaus gemaakt.
Ik heb deze pastasaus naast de bobotie-kruidenmix gemengd met andere kruiden en andere producten en het resultaat is een overheerlijke pastasaus geworden.

De eerste keer dat we het aten had ik nog geen foto gemaakt van de saus, maar omdat ik altijd een grote pan met saus maakt kon ik de volgende dag wel een foto maken.

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij, eivrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

voor 4 personen

Ingrediënten saus:
200 ml tomatenpassata
250 ml water
400 ml kokosmelk (een kleine blik)
1 volle eetlepel bobotie-kruidenmix (klik)
1 eetlepel zoete paprikapoeder
1 theelepel uienpoeder
1 volle theelepel mosterd zonder suiker
scheut glutenvrije sojasaus
kneep tomatenketchup
scheut rode balsamicoazijn
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Groenten of kies de groenten naar eigen smaak of gebruik een groentepakket:
250 gram champignons,in plakjes gesneden
2 prei, in halve plakjes gesneden
1 courgette, gehalveerd en in plakjes gesneden
1 paprika, in stukjes gesneden
olie om in te bakken

Om de saus in te dikken: 1 eetlepel maïzena plus 1 eetlepel water

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: hapjespan, schaaltje voor de maïzena/water

Bereiding:
Pak de hapjespan en verhit wat olie.
Roerbak de groenten in de verhitte olie voor ongeveer 5-10 minuten, let wel op dat het niet aanbrandt.
Voeg de tomatenpassata plus water erbij en alle kruiden, mosterd, sojasaus, tomatenketchup en balsamicoazijn en meng alles goed doorelkaar.
Voeg de kokosmelk erbij en roer alles goed doorelkaar.
Breng het aan de kook en zodra het begint te pruttelen zet je het vuur lager en leg je een deksel op de hapjespan en laat je het zo 20 minuten zachtjes pruttelen.
Roer af en toe.
Kook ondertussen de pastasoort die jij lekker vindt.
Na 20 minuten zet je het vuur uit en pak een klein schaaltje.
Meng in dat schaaltje de maïzena en water en giet dat bij de saus.
Roer het goed door de saus.
Schep de saus over de pasta en strooi er eventueel versgeraspte kaas over.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Bobotie pastasaus

  1. Mij valt de kokosmelk op, lijkt me heel lekker om dat erbij te doen. Maar ik zie niet hoe je het verwerkt in het recept. Gooi je het gewoon erbij met de andere ingrediënten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.