Ik wilde eigenlijk Bobotie maken, maar het bleek dat ik zo soort recept al op mijn site had staan onder de naam Zuid-Afrikaanse gehaktschotel (klik). Het is niet helemaal Bobotie, maar het lijkt er wel een beetje op.
Om niet hetzelfde of bijna hetzelfde recept te plaatsen, heb ik een ander recept bedacht en wel met de groenten die in Bobotie worden gebruikt.
Dat is dus Bobotie-omelet met tomaat, winterpeen en bosui geworden.
Als je dit met brood gaat eten, dan zou je nog wat plakjes kaas op het brood kunnen leggen en daar de omelet.
Eventueel samen met een salade erbij en je hebt een complete (lunchgerecht) maaltijd.
Het heeft mij goed gesmaakt.
voor 1-2 personen
Ingrediënten:
60 gram rundergehakt
2 eieren (1 per persoon)
1 middelgrote winterpeen, geraspt
1-2 bosuitjes, schuine plakjes gesneden
6-8 cherry tomaatjes, gehalveerd
1-2 theelepels bobotiekruiden (klik)
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie of boter
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: koekenpan met deksel, schaaltje voor de eieren
Bereiding:
Snijd en rasp de groenten.
Doe wat olie of boter in de koekenpan en roerbak hierin de bosuitjes, de gehalveerde tomaatjes en de geraspte wortel.
Voeg er de bobotiekruiden en zout naar smaak erbij en roerbak alles voor 5 minuten.
Breek de eieren in een schaaltje en giet dat bij de groenten.
Zet het vuur wat lager en leg de deksel op de pan en laat het langzaam garen.
Na ongeveer 10 minuten is het klaar.
Strooi wat versgemalen zwarte peper en zout naar smaak over de omelet.
Snijd de omelet in stukken en serveer ze met brood en een salade.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl