Bloemkoolsoep

Sommige zullen zeggen: ‘jakkes’, maar de echte soepeters: mmmh, lekker. Deze soep smaakt inderdaad erg lekker. Het is een romige soep. Dat komt door de aardappelen en de kokosmelk. De soep is vegetarisch en als je olie gebruikt in plaats van boter, dan is de soep ook nog veganistisch. De mensen die wel lactose kunnen verdragen, kunnen gewoon melk gebruiken.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
1 grote bloemkool
1½ liter water
250 gram kruimige aardappelen, geschild en in vieren gesneden
2 theelepels boter
200 ml kokosmelk
snufje nootmuskaat
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40-45 minuten
Verder nog nodig: kookpan, zeef, schaal, staafmixer of keukenmachine

Bereiding:
Snijd de bloemkool in roosjes en doe de goede delen van de stronk er ook bij.
Doe de bloemkoolroosjes en stukjes in een pan met water en kook de bloemkool gaar.
Giet het af in een zeef, vang het kookvocht op in een schaal en doe deze terug in de pan.
Zet de bloemkool even apart.
Voeg dan alle overige ingrediënten bij het kookvocht en kook de aardappelen gaar.
Zodra de aardappelen gaar zijn, laat je alles afkoelen voor ongeveer 10 minuten.
Pluk wat mooie en kleine bloemkoolroosje en houd deze apart.
Doe de rest van de bloemkool bij de aardappelen en puree alles met een staafmixer.
Zet het vuur weer aan en breng de soep eventjes aan de kook.
Zet dan het vuur weer uit en schep de soep over in een soepkom of bord.
Serveer de soep met wat bloemkoolroosjes en wat nootmuskaat op de soep.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.