Bloemkoolsoep met geraspte cheddarkaas

Gemak dient de mens. Sommige apparaten lijken overbodig, maar kunnen soms behoorlijk handig zijn. Ik had paar maanden terug een soepmaker annex blender gekocht.
Je knikkert alles in de blender, je zet hem aan op ‘soup’ en na 30 minuten is de soep klaar.
De eerste soep die ik hierin gemaakt had was een overheerlijke bloemkoolsoep.

Dit recept is eivrij, glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.

voor 3-4 personen

Ingrediënten:
1 bloemkool, in stukjes gesneden
1/2 liter heet water met daarin een opgelost 1 blokje groentebouillon
1 theelepel uipoeder
1 theelepel zoete paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
geraspte cheddarkaas

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: soepmaker

Bereiding:
Snijd de bloemkool in kleine stukjes.
Doe alle ingrediënten in de soepmaker en zet hem aan op ‘soup’.
Na 30 minuten is het apparaat klaar.
Verdeel de soep over de borden of soepkommen en strooi er geraspte cheddarkaas op.
Als laatste wat versgemalen zwarte peper op de kaas strooien en de soep is klaar.
Bron: eigen recept recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.