Bloemkool met geraspte gember

Dit is een recept uit India en het heet Punjabi Gobi. Het is een makkelijk recept om te maken. Het is wel verstandig om alle kruiden klaar te zetten, zodat je alles achter elkaar kan doen. Afhankelijk hoe gaar je de bloemkool wilt hebben, is dit recept snel klaar maar de gemiddelde kooktijd is iets van 20-30 minuten op een laag vuur. Dit is trouwens een bijgerecht bijvoorbeeld bij een Indiaas rijsttafel.
Bloemkool met geraspte gember

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram bloemkool, in kleine of middelgrote roosje gesneden
½ theelepeltje komijnzaad
1-2 afgestreken eetlepel vers geraspte gember
snufje chilipoeder
¼ theelepeltje gemalen komijnzaad
snufje garam masala (klik)
¼-½ theelepeltje zout
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 10-12 minuten
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Verder nog nodig: vijzel, wok met deksel of hapjespan

Bereiding:
Snij de bloemkool in kleine of middelgrote roosjes.
Stamp de komijnzaad in de vijzel fijn.
Verhit wat olie in de wok of hapjespan en fruit hierin de gember.
Voeg na 30 seconde het komijnzaad, de chilipoeder en de gemalen komijn erbij.
Roer alles even goed door elkaar en voeg dan het zout toe.
Roer alles weer even goed door elkaar en voeg dan de bloemkoolroosjes erbij.
Roerbak dit 1 minuut en leg dat de deksel op de wok of hapjespan en zet het vuur laag.
Laat dit zo 20-30 minuten zachtjes koken.
Serveer dit met gekookte of geroerbakte rijst en groenten en eventueel met wat vlees.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.