Blauwe Bluf

Ik had een keer blauwe bosbessen over en daar heb ik dit toetje van gemaakt. Het is luchtig, zoet maar vooral lekker en makkelijk te maken.

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 eiwitten + 1 eetlepel poedersuiker
50 gram suiker + 1 eetlepel extra voor de eiwitten
1,5 dl gezeefde bosbessenmoes (gemaakt met een bakje bosbessen van 350 gram en de 50 gram suiker)
lange vingers van Schar

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: 4 schaaltjes, kom

Bereiding:
Kook de bosbessen en zodra ze uiteen vallen voeg je de suiker toe.
Zodra het een jam achtige massa wordt wrijf je deze massa door een zeef heen tot een bosbessenmoes.
Klop de eiwitten met de poedersuiker bijna stijf met een mixer in een vetvrije kom.
Schenk dan al kloppend in een dun straaltje de gezeefde frambozenmoes hierbij.
Klop tot een luchtige stevige massa in ongeveer 5 minuten.
Verdeel het schuim over 4 mooie schaaltjes en serveer direct met de lange vingers.
Versier het ook met de vruchten die overblijven.
Eventueel met een toefje slagroom.
Bron: eigen recept

Tip: In plaats van bosbessen kan je allerlei andere vruchten gebruiken voor dit recept gebruiken.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.