Bladerdeegpakketjes met koolraap-preivulling

Bladerdeegpakketjes met koolraap-preivulling is een heerlijk tussendoortje. Ze zijn warm én koud goed te eten. Ze smaken goed.

voor 10-12 deegpakketjes

Ingrediënten:
350 gram bladerdeeg of 10-12 vierkante bladerdeeglapjes van Ton Kwakman
200 gram koolraap
150 gram prei
50 gram pittige geraspte belegen kaas
1 eetlepel olie
1 theelepel pittige rode paprikapoeder
flinke snuf nootmuskaat
1 eierdooier
versgemalen peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: stoompan, bakblik en bakpapier

Bereiding:
Schil en rasp de koolraap.
Verwijder de taaie buitenste bladeren van de prei, snijd de prei overlangs door en dwars in repen.
Stoom de groenten gaar en laat ze dan afkoelen.
Meng de groenten , kaas en olie en voeg de specerijen toe.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol het bladerdeeg uit tot een lap van circa 2 mm dik en snijd die in 10 tot 12 even grote vierkanten of gebruik de vierkante bladerdeeglapjes van Ton Kwakman.
Leg de vulling in het midden van de vierkanten.
Bestrijk de randen met water.
Vouw van elk vierkant een driehoek en bestrijk ze met de eierdooier.
Leg de deegpakketjes op een met bakpapier bekleed bakblik.
Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de deegpakketjes 25 minuten op 220 graden.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.