Met de DS-bladerdeeg heb ik kaasstengels gemaakt. In de doos van DS-bladerdeeg zitten 2 pakjes bladerdeeg. Deze rol je uit in de lengte. Niet al te dun uitrollen, want anders kan je ze niet in een spiraal neerleggen. In dit recept heb ik eigenlijk maar 2 ingrediënten gebruikt, namelijk bladerdeeg en geraspte Parmezaanse kaas. Voor de mensen die het iets hartige willen zou je er nog wat grove zeezout of versgemalen zwarte peper overheen kunnen strooien. Dit is een makkelijk recept om te maken en ze smaken heerlijk.
voor 2 personen
Ingrediënten:
1 pak bladerdeeg (ik gebruikte glutenvrij DS-bladerdeeg)
75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
eventueel grove zeezout
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier
Oven voorverwarmen: 200 graden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rasp de Parmezaanse kaas en leg dit op een bord.
Rol het bladerdeeg uit tot de lengte van ongeveer 15-20 cm.
Rol het bladerdeeg niet te dun uit, want dan kan je ze niet in een spiraal draaien.
Snijd het bladerdeeg in repen van ongeveer 2-3 cm.
Leg ze op de geraspte kaas en zorg ervoor dat de repen goed bedekt zijn met de kaas.
Draai de repen voorzichtig in een spiraal en leg ze op de bakplaat met bakpapier.
Bestrooi ze eventueel met wat grove zeezout.
Bak ze in een voorverwarmde oven voor 20-30 minuten (dit is afhankelijk welk merk bladerdeeg je gebruikt).
Laat ze afkoelen voordat je ze serveert.
Bron: eigen recept
Lekker! Echt zo’n hapje dat ik mis sinds ik glutenvrij eet.