Birmese rundvleescurry

Dit is een makkelijk recept om te maken. Als je van dunne saus houdt, dan heb je in 15 minuten een maaltijd op tafel staan. Als je van dikke saus houdt, dan heb je nog iets van 15 minuten extra kooktijd nodig. Serveer dit gerecht met gekookte rijst of mie en geroerbakte groenten. De curry smaakt heerlijk pittig.

voor 4 personen

Ingrediënten:
400 gram entrecote, in blokjes gesneden
4 kleine sjalotjes, fijngehakt
1 stengel citroengras, fijngehakt
300 ml kokosmelk
1 eetlepel garnalenpasta of trassie
½ theelepel basterdsuiker
1 eetlepel gemalen korianderzaad
2 eetlepels vissaus

Kruidenpasta:
2 knoflookteentjes, fijngesneden of uitgeperst
5 cm of 1 eetlepel geraspte verse gember
2 rode chilipeper, ontzaad en fijngehakt
1 grote ui, fijngehakt
1 theelepel kurkumapoeder
1 handvol verse koriander, fijngesneden

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 15-30 minuten
Verder nog nodig: wok of koekenpan, schaaltje om de kruidenpasta te maken

Bereiding:
Meng in een schaaltje de knoflook, gember, chilipeper, ui, koriander en de kurkuma en zet de kruidenpasta even apart.
Verhit in een wok op een hoog vuur en voeg daar de olie toe en roerbak hierin de sjalotten en de garnalenpasta in 1 minuut.
Voeg de kruidenpasta toe en roerbak het 1 minuut, doe dan het vlees erbij en roerbak dit 2 minuten.
Als het vlees rondom bruin is geworden, voeg je de kokosmelk erdoor.
Voeg dan het citroengras, de basterdsuiker, koriander en de vissaus bij het vlees.
Breng alles aan de kook en laat de saus inkoken totdat het voor de helft is ingekookt.
Kook ondertussen rijst of mie.
Serveer dit gerecht met gekookte rijst of mie.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Birmese rundvleescurry

    1. Hij smaakt net zo lekker als het er uit ziet en ja, je kan hem ook maken zonder trassie. Dan smaakt hij natuurlijk wel ietsjes anders. Ik zou dan bijvoorbeeld een eetlepel sojasaus gebruiken.

Laat een antwoord achter aan heybear Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.