Bimbriyo of kweeperenpasta

Bimbriyo of kweeperenpasta is poging 2. Dit is wel een ander recept dan die ik bij kweeperenkaas had gebruikt. Dit recept is gelukt. Het is trouwens wel erg veel werk, vind ik dan. Ik heb wel dunne plakjes gemaakt, aangezien het heel erg mierzoet is. In Spanje eten ze dit trouwens vaak met een stukje kaas. Volgens het recept kon je ze ook nog in poedersuiker rollen, dat heb ik maar niet gedaan. Het is zoet genoeg en de kleverigheid lik je wel van de vingers af. Lekker met een kop koffie of thee. Dit is trouwens de laatste keer dat ik met kweeperen aan de gang gaan. Het is niet mij fruitsoort om mee te koken.
voor 40 stuks

Ingrediënten:
2 kilo kweeperen
sap van ½ citroen
1 kilo suiker
eventueel extra (poeder)suiker of geraspte kokos om de stukjes door te rollen

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 3 uur en minstens 1 dag om de pasta uit te laten drogen
Verder nog nodig: pan en bakplaat met bakpapier om de bimbriyo uit te laten drogen

Bereiding:
Was de kweeperen en boen de donslaag die aan de buitenkant zit eraf.
Schil ze en snijd ze in vieren.
Leg ze in een zware pan en doe daar zoveel water bij dat ze onderstaan.
Voeg het citroensap toe en laat 2 uur koken.
Giet af maar vang het sap op.
Verwijder het klokhuis, de zaadjes en de schil (ze hebben hun pectine al afgegeven) en pureer het vruchtvlees.
Kook het sap in tot er nog ongeveer 175 ml over is.
Voeg de suiker en de puree toe, en kook dit al roerend met een houden spatel op een laag vuurtje tot het mengsel dikker wordt en gaat pruttelen (pas op dat het niet aanbrandt).
Blijf roeren tot het een granaatrode pasta is die loslaat van de zijkant van de pan.
Laat iets afkoelen en giet op bakplaten of ondiepe schalen die met plasticfolie of bakpapier zijn bekleed.
Spreid uit tot een dikte van ongeveer 1½ cm.
Laat minstens een dag op een warme luchtige plaats staan om uit te drogen, en haal de pasta dan van de bakplaat/schaal.
Snijd de stevige pasta met een scherp mes in vierkantjes of ruiten van 2-3 cm.
Rol de stukjes door suiker of de geraspte kokos en bewaar ze in een afgesloten trommel.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.