Bietjes met sinaasappel en amandelschaafjes

Wij eten eigenlijk nooit bietjes, omdat wij dat niet lekker vinden. Omdat bieten best gezond zijn om te eten, heb ik dit gemaakt. Het is een apart recept, maar het smaakt wel erg lekker. Eindelijk een recept gevonden van bietjes die goed smaakt. Het heeft een aparte smaak, dat komt door de sinaasappelsap en rasp en de zoete bietjes. De amandelschaafjes erop maakt dit recept helemaal af.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 vers gekookte bieten, in blokjes gesneden
5 grote sinaasappels, uitgeperst of 500 ml sinaasappelsap uit de pak
eventueel sinaasappelrasp
3½ eetlepels olie
50 gram amandelschaafjes, geroosterd

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten bij gekochte gekookte bieten en 40 minuten als je de bieten zelf kookt
Verder nog nodig: kookpan

Bereiding:
Kook de bieten gaar als je ze zelf gaat koken, de bieten zijn gaar zodra ze van de vork afglijden.
Schil de bietjes en snijd ze in blokjes.
Doe de sinaasappelsap in de pan met de sinaasappelsap, eventueel met de sinaasappelrasp.
Verwarm alles in 10 minuten op een laag vuur.
Zet het vuur hoger en laat alles goed doorkoken totdat het vocht voor de helft is verdampt.
Draai dan het vuur uit en laat even staan.
Rooster intussen de amandelschaafjes in een droge koekenpan in ongeveer 2-3 minuten.
Opletten dat ze niet verbranden.
Serveer de bietjes met de sinaasappelsaus en strooi de geroosterde amandelschaafjes erover.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.