Biefstukreepjes met broccoli

Dit recept was ik al vele malen tegen gekomen op het net en allemaal verschillend. Ik heb paar uitgeprobeerd en eentje beviel me. Ik heb het wel aangepast aan het glutenvrije dieet.

Het is een overheerlijk recept, meer kan ik er niet over zeggen. Absoluut de moeite waard om het vaker te maken.
Serveer dit gerecht met gekookte of geroerbakte rijst of noedels, maar je kunt dit ook zonder rijst en noedels eten. Dat vult net zo goed.

voor 2-3 personen

Ingrediënten:
500 gram broccoli, in niet al te grote roosjes snijden/breken
350-450 gram biefstuk, in dunne reepjes gesneden
4 eetlepels glutenvrije sojasaus
3 eetlepels witte basterdsuiker
2-4 knoflookteentjes, uitgeperst
5 cm verse gember, geraspt
2 eetlepels glutenvrije bloem
1½ eetlepel Chinese rijstwijn of sherry
3 eetlepels olie

Ingrediënten marinatie:
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel suiker
½ eetlepel maïzena
1½ eetlepel glutenvrije sojasaus
1½ eetlepel water
2½ eetlepel olie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Marineringstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 8-10 minuten
Verder nog nodig: wok, 2 schaaltjes, bord, plasticfolie

Bereiding vlees:
Snijd de biefstuk in dunne reepjes en zet het even apart.
Doe alle ingrediënten van de marinatie in een schaal en meng alles goed door elkaar.
Doe de biefstukreepjes erbij en vermeng alles goed.
Dek het af met plasticfolie en zet het voor een uur in de koelkast.

Bereiding verder:
Doe de glutenvrije sojasaus, basterdsuiker, uitgeperste knoflookteentjes, de geraspte gember, de glutenvrije bloem en de rijstwijn of sherry en 1 eetlepel olie in een schaaltje en meng alles goed door elkaar en zet de saus even apart.
Kook de broccoliroosjes in een pan met water.
Zodra het water kook laat je het 3 minuten koken, zet dan het vuur uit en giet het water af en laat de broccoliroosjes uitlekken.
Verhit in de wok 2 eetlepels olie en roerbak hier de uitgelekte broccoli voor 2 minuten.
Schep ze uit de wok op een bord en zet dit even apart.
Doe een eetlepel olie in de wok en draai het vuur wat lager.
Doe de biefstukreepjes samen met de marinatie in de hete wok en roerbak de reepjes voor 4-5 minuten of net zolang tot het vlees gaar is.
Voeg de broccoliroosjes bij het vlees en de saus erbij en laat het zo voor nog eens 1-2 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer de biefstukreepjes met broccoli met gekookte of geroerbakte rijst of noedels.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.