Besengèk telor

Dit is een Indonesisch eiergerecht. Heerlijk bij de Indonesische rijsttafel of gewoon als bijgerecht bij groenten en aardappelen.

voor 8 personen

Ingrediënten:
6 eieren
1 Spaanse peper
1 ui
1 theelepeltje olie
2 dl santen van ¼ blok
1 theelepeltje asem (tamarinde)

Kruiden:
2 eetlepel ketoembar (koriander)
1 eetlepel djintan (komijn)
4 cm koenjit of 2 theelepels (kurkurma)
zout (naar smaak)

Bereiding:
Kook de eieren bijna hard en prak ze fijn of eventueel grof.
Bak de fijngesneden ui, peper en kruiden en voeg hier de asem aan toe.
Doe nu ook de santen en de eieren erbij en kook het geheel in tot het dik en gaar is.
Bron: Het Indonesisch kookboek van A to Z

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.