Bengalese eiercurry

Een pittig en vegetarisch recept uit de Indiase keuken. Het meeste werk ben je kwijt met het snijden van de chili’s en de uien. Deze moet je echt heel erg dun snijden. Is dat gebeurd dat is dit gerecht zo gemaakt. Voor de rest eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept. Het smaakt heerlijk én pittig.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
6 eieren, gekookt en geschild
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel kurkuma of geelpoeder
2 rode uien, gehalveerd en in dunne ringen gesneden
4 cm verse gember, geschild en geraspt
3 rode chilipeper, ontzaad en in dunne ringen gesneden
½ theelepel garam masala (klik)
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
400 ml (1 blik) kokosmelk
olie om te bakken
1 bosje verse koriander, de steeltjes grotendeels verwijderd en grof gesneden

Voorbereidingstijd: 20-35 minuten
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Verder nog nodig: wok

Tip: Zet alle kruiden, groenten en de kokosmelk klaar.

Bereiding:
Kook de eieren hard, schil ze en zet ze even apart.
Verhit de olie in de wok en leg voorzichtig alle gekookte eieren in de olie en breng ze in beweging, zodat ze niet verbranden.
Roerbak de eieren voor 1-2 minuten.
Voeg nu de kurkuma en de chilipoeder toe en roerbak dit voor 30 seconden.
Voeg de rode uien, gember, rode chili’s, kokosmelk en het zout toe.
Breng alles aan de kook en laat het zo 5 minuten koken
De kokosmelk moet gehalveerd zijn tot een dikke saus en de rode uien zacht zijn.
Mocht de saus te dik geworden zijn, voeg dan een eetlepel water toe.
Voeg als laatste de suiker en de koriander en de garam masala toe.
Roer alles even goed door elkaar en zet het vuur uit en halveer de eieren.
Serveer de eiercurry met gekookte of geroerbakte rijst.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.