Belgische Wafels

Belgische wafels is een heerlijk recept. Dit recept is glutenvrij én lactosevrij! Zelf een dag na is het nog goed te eten en niet extreem droog. Echt de moeite waard om te maken en nog lekkerder om het op te eten.

Ingrediënten:
375 gram vloeibare boter of olie
400 gram suiker
1 zakje vanille suiker of een theelepeltje vanille-extract
1 kopje kokosmelk
5 eieren
500 gram glutenvrij zelfrijzend meel
klein scheutje olie

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd deeg: 15-30 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten per wafel
Verder nog nodig: mixer en een wafelapparaat

Bereiding:
Verwarm de boter in een pan.
Neem de pan van het vuur en voeg de suiker en vanillesuiker of extract toe.
Alles goed mixen, suiker moet opgelost zijn.
Voeg dan een kopje kokosmelk toe.
Daarna een voor een de eieren toe en goed blijven roeren.
Voeg het meel beetje bij beetje toe en steeds goed blijven roeren.
Als alles goed gemengd is, een scheutje olie toevoegen.
Laat het deeg de 15 á 30 minuten rusten.
Als het deeg dik en elastisch is, kan het op het wafelijzer worden geschept.
Bak de wafels ongeveer 5 minuten tot ze goud bruin zijn.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Belgische Wafels

  1. sinds een jaar moet onze kleinzoon gluten vrij eten en sinds kort ook nog lactosevrij.
    Gelukkig zijn er veel en overheerlijke maaltijden te koken. Als oma eet ik regelmatig mee met glutenvrij, maar, EN glutenvrij EN lactosevrij valt niet altijd mee!!
    De kerst en nieuwjaar is er en nu is de traditie: wafels bakken. Alleen glutenvrij waren ze ook minstens 14 dagen (koel en goed afgesloten) te bewaren.
    In uw gluten en lactosevrije wafelrecept maakt u de opmerking: de volgende dag zijn ze ook nog goed te eten. Mijn vraag nu: heeft u ook ervaring met 1 tot 2 weken bewaren??
    MM

  2. Heerlijke wafels, en super simpel te maken! De hele familie heeft ervan gesmuld tot iemand ineens opmerkte: “zeg, moet jij niet glutenvrij eten?” Hihi, dit zijn dus glutenvrije wafels!

Laat een antwoord achter aan marion mantingh Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.