Een simpele tomatensaus die je kunt gebruiken op pizza’s en andere pasta’s. Ik heb dit recept nodig voor een ander recept. Omdat het handig is dat dit recept ook los van het andere recept terug te vinden moet zijn zet ik hem ook maar even apart in het blog. De saus ruikt heerlijk en smaakt ook erg goed.
voor ongeveer 400 ml
Ingrediënten:
375 gram pruimtomaten, ontzaad en in blokjes gesneden
3 eetlepels gezeefde tomaten
9 blaadjes basilicum
2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 eetlepel olie
Voorbereidingstijd:15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: kookpan
Bereiding:
Vermeng de blokjes tomaten met de basilicumblaadjes in de keukenmachine.
Roer de knoflook, gezeefde tomaten en de olie erdoor en breng de saus op smaak met wat zout en peper.
Laat de saus voor minstens 30 minuten even zachtjes pruttelen op een laag vuurtje met de deksel op de pan.
Deze saus is als basissaus zeer geschikt voor op de pizza’s, pasta’s en cannelloni.
Bron: aangepast recept