Barbecuesaus is een saus die gewoon in de supermarkt te koop is, maar eigenlijk is deze saus heel erg makkelijk om zelf te maken. Qua smaak kan je dan deze saus precies zo aanpassen zoals jij het wilt hebben.
Voor de rest eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, eivrij en notenvrij. Hij is geschikt voor vegetariërs, maar niet voor veganisten. Veganisten moeten de honing vervangen voor b.v. agavesiroop.
voor ongeveer 100-150 ml
Ingrediënten:
5 eetlepels (dijon)mosterd (ik heb Tons mosterd fijn, ongezoet gebruikt. Deze is glutenvrij)
5 eetlepels droge witte wijn
5 eetlepels honing
3 eetlepels glutenvrije sojasaus
2 eetlepels olie
5 eetlepels tomatenketchup
versgemalen zwarte peper (naar smaak)
zout naar smaak
beetje tabasco of chili-olie
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 6 minuten
Verder nog nodig: steelpannetje, gesteriliseerde flesje met dop
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in het steelpannetje en breng het aan de kook.
Zodra het begint te koken zet je het vuur lager, maar het moet wel blijven pruttelen.
Laat het nu zachtjes 5 minuten pruttelen.
Na de 5 minuten zet je het vuur uit en giet je het over in het flesje.
Sluit de dop en laat het afkoelen.
Bewaar het flesje afgekoeld in de koelkast.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl