Banketbakkersroom

Dit is glutenvrije banketbakkersroom. Het smaakt zoals het hoort te smaken. Voor de rest eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept. Het is een simpel en makkelijk recept om te maken. Ik heb het trouwens lactosevrij gemaakt.

voor 750 ml

Ingrediënten:
6 eidooiers
125 gram fijne kristalsuiker
40 gram maïzena
500 ml kokosmelk of gewoon melk als je lactose verdraagt
1 vanillestokje, in de lengte gespleten
wat poedersuiker of boter

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 2-4 minuten
Verder nog nodig: beslagkom, een kom en een pan

Bereiding:
Split de eieren en zet het eiwit apart.
Klop de eidooiers in een kom met 42 gram suiker tot een massa.
Roer er de maïzena door.
Verhit de kokosmelk in een pan met de rest van de suiker en het gespleten vanillestokje.
Breng alles aan de kook en roer het door het eidooiermengsel.
Roer en giet het weer in de pan.
Breng het op niet te hoog vuur al roerend aan de kook, laat het 2 minuten pruttelen en giet het in
een schone kom.
Bestuif de crème met poedersuiker om velvorming tijdens het afkoelen te voorkomen of verdeel er een
paar klontjes boter over.
De koude crème is in de koelkast 3 dagen houdbaar.
Verwijder voor het opdienen het vanillestokje.

Variatie: roer 75 gram gesmolten pure chocolade door de nog hete crème.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.