Bananenijs

Dit is een recept die je geregeld op internet terug vindt. Ik heb het lactosevrij gemaakt en gemaakt met kokosmelk. Het is een simpele manier aan lekker en makkelijk ijs te komen én goedkoop. 😉
Het ijs smaakt trouwens erg lekker. Heb je geen lactose-intolerantie, gebruik dan gewone koe of geitenmelk of yoghurt.
voor 2-3 personen

Ingrediënten:
3 bevroren bananen, gepeld, afgespoeld en door de helft gebroken
100-150 ml kokosmelk

Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 3 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, schaaltjes

Bereiding:
Pel de bananen en breek de bananen door midden en doe de bananen een dag van te voren in de diepvries.
Haal ze uit de diepvries en spoel ze even af met koud water.
Dit zorgt er voor dat de ijskristallen verwijderd zijn.
Doe de bevroren bananen in de keukenmachine en laat het zo 10 minuten staan.
Maal de bananen in fijne stukjes.
Giet tijdens het draaien zoveel kokosmelk erbij, dat er softijs ontstaat.
Maak het zo dun of dik wat je zelf het lekkerste vindt.
Verdeel het ijs over de schaaltjes en eet smakelijk.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.