Bananencustard

Custard maak je in het algemeen met vanille, bloem, suiker en een ei. In dit recept worden deze ingrediënten ook gebruikt, maar ook bananen. De smaak van deze custard is dan ook voornamelijk banaan. Je kunt dit kaal eten zoals het op de linkerfoto te zien is, maar je kunt het ook eten met een glutenvrije kniepertje (klik) die ik op de onderkant van een schaaltje vorm heb gegeven. Wat vers fruit (naar eigen smaak) erbij en afmaken met wat poedersuiker en paar blaadjes munt.

Een simpel toetje wat erg lekker smaakt. Druppel voordat je de poedersuiker gebruikt nog wat citroendruppels over het fruit. Ik heb kokosmelk gebruikt. Mocht je geen lactose-intolerantie hebben, gebruik dan gewone melk.

Voor 4 personen

Ingrediënten:
150 gram bananen, fijn geprakt
1 ei
1 eetlepel maizena
3 eetlepels suiker
150 ml kokosmelk (of gewone melk als je geen lactose-intolerantie hebt)
paar druppels vanille extract
eventueel wat druppels citroensap

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: pan, zeef, schaal, puddingsschaaltjes

Bereiding:
Prak de bananen goed fijn (het moet bijna ‘vloeibaar’ zijn).
Doe de bananenprak in de pan en voeg hierbij het ei, de maizena, suiker en de kokosmelk.
Meng alles goed doorelkaar.
Breng het aan de kook en zodra het begint te pruttelen zet je het vuur lager, maar zorg dat het blijft pruttelen.
Blijf roeren totdat de custard dikker begint te worden.
Zodra het dik begint te worden zet je het vuur uit.
Giet het over in een zeef en druk de custard door de zeef boven een schaal.
Voeg dan wat druppels vanille-extract toe en meng het goed door de custard.
Laat het nu goed afkoelen.
Verdeel het over puddingschaaltjes of maak er iets moois (zie rechter foto).
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.