Bananen-notenbrood

Toen ik van de week met iets bezig was en hier op het blog even wilde kijken wat ik hier bij dit recept had geschreven, zag ik dat dit recept nog niet op mijn blog stond. Omdat dit brood best lekker is en zeker de moeite waard is om te maken, schrijf ik er alsnog over.

Bananen-notenbrood is een heerlijke en iets zoete brood. Het is zeker niet al te droog. Op de achtergrond proef je de bananen, maar dat is niet al te overheersend.

voor 1 brood

Ingrediënten:
60 gram gemalen noten
2 eieren (of 2 eetlepels eivervanger met wat water)
100 gram sojameel
250 gram rijstmeel (ik heb trouwens gewoon 350 gram zelfrijzend bakmeel van Orgran gebruikt)
50 ml (soja/rijst/kokos)melk
1 theelepel bakpoeder (is niet nodig als je zelfrijzend bakmeel gebruikt)
1 theelepel zout
3 bananen

Bereiding:
Meng de eieren (of eivervangers) door de bananen en prak alles goed door elkaar heen.
Meng dan alle overigens ingrediënten er door heen, totdat het een mooi egaal deeg is geworden.
Plaats het deeg in een ingevet bakvorm en zet het in een voorverwarmde oven van 190 graden en laat het plusminus 60 minuten bakken.
Goed laten afkoelen.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.