Met dat warme of hete weer is er weinig zin om in een hete keuken te staan koken of te bakken.
Daarom maar weer een kruidennmix gemaakt. Het is de Baharat kruidenmix geworden. Dit is een kruidenmix wat je bij vlees (alle soorten, dus ook vis),rijst en groentegerechten of in soep, sauzen, enz. kan gebruiken.
Je kunt er ook een marinade mee maken. Meng wat kruiden met wat olie en wrijf hiermee vlees of vis in. Makkelijker kan het haast niet.
In deze kruidenmix zit geen zout, dus dit moet je zelf naar smaak bijvoegen.
Deze kruidenmix is licht pittig van smaak.
voor ongeveer 33 gram
Ingrediënten:
5 theelepels paprikapoeder
2 theelepels gemalen zwarte peper
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen kaneel
½ theelepel gemalen nootmuskaat
¼ theelepel kruidnagel
¼ theelepel gemalen kardamom
½ eetlepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel pimentpoeder
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 minuten
Verder nog nodig: kruidenpot, sticker met naam
Bereiding:
Doe alle kruiden in het kruidenpotje, draai hem dicht en schud alles goed door elkaar.
Plak de sticker erop en klaar ben je.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl