Een overheerlijke en gezonde broodbeleg. Je kunt dit trouwens ook als dipsaus gebruiken. Het is erg makkelijk om te maken en het is ook redelijk snel gemaakt. Je moet het wel paar uur in de koelkast laten staan. Dan kan het wat steviger worden en de kruiden kunnen goed intrekken. Vers gemaakt smaakt het ook erg lekker. Zo heerlijk smeuïg.
voor ongeveer 500 gram
Ingrediënten:
2 grote avocado’s, fijn geprakt
2 hardgekookte eieren, fijngeprakt
2 sjalotjes, fijngesnipperd
3 theelepels citroensap
1½-2 eetlepels mayonaise
paar druppels tabasco
vleugje paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: 1 schaal om te mengen en een goed afsluitbare bakje
Bereiding:
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen.
Schep met een lepel het vruchtvlees uit de avocado’s.
Prak het vruchtvlees en de gekookte eieren met een vork fijn.
Hak de sjalotjes fijn en voeg dat toe bij het vruchtvlees en de eieren.
Voeg dan de mayonaise en de kruiden (behalve het zout en de peper) toe.
Meng alles even goed door elkaar en voeg als laatste het zout en de peper toe.
Proef even of het goed gekruid is.
Schep alles in een goed afsluitbare bakje en laat het voor paar uur in de koelkast staan.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Het lijkt wel een beetje op guacamole. Alleen zit daar nog tomaten en chilipeper in.
Het lijkt op guacamole op het plaatje. Smaakt het net zo? Het ziet er lekker uit.
Lekker! Ga ik een keer maken (het is ook koolhydraatarm).