Aubergines met kikkererwten in tomatensaus

Dit is een Libanees recept en het heet Msa’aa. Het is een vegetarisch/veganistisch recept. Ik heb bij dit recept gedroogde kikkererwten gebruikt. Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, dan moet je het een avond van te voren laten weken en de volgende dag in een uur tijd gaar koken. Je kunt natuurlijk ook een blik met gare kikkererwten nemen. Laat de kikkererwten wel goed uitlekken. Dit is een recept waar je de tijd voor moet nemen, want je moet eerst alle aubergineplakjes bruin bakken in flink wat olie en dat weer laten uitlekken. Als de aubergineplakjes klaar zijn, dan is het recept wel in 10 minuten tijd klaar om te serveren.
Serveer het bijvoorbeeld met gekookte rijst of gebakken aardappelschijfjes/patat. Of serveer het met een salade en glutenvrije pitta’s.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
2 grote aubergines, geschild en in plakken gesneden van een halve cm.
2 grote uien, gesnipperd
2-3 knoflookteentje, uitgeperst
250 gram gare kikkererwten (zelf geweekt en gekookt of uit blik)
1 eetlepel tomatenpuree
2 theelepels kaneelpoeder
5 tomaten, in dikke plakken gesneden
250 ml water
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40-50 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of diepe koekenpan, 2 borden met keukenpapier, pan en schaaltje om de tomatensaus te maken

Bereiding:
Doe flink wat olie in de hapjespan en bak hierin de aubergineplakjes tot ze goudbruin zijn.
Laat ze uitlekken op 2-3 borden met keukenpapier.
Mocht er teveel aan olie in de pan zijn, giet dan voorzichtig wat weg.
Bak in de resterende olie de uien met de uitgeperste knoflookteentjes tot ze beginnen te kleuren.
Breng ondertussen in de kookpan het water met de tomatenpuree en de kaneelpoeder aan de kook.
Schep de aubergineplakjes door het uimengsel en voeg de gesneden tomatenplakken en de kikkererwten erdoor.
Overgiet het met de saus en voeg zo veel water toe dat alles net onderstaat.
Laat het zo 10 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer het warm of koud.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.