Dit is een redelijk gezond en glutenvrij toetje/dessert. Het is een simpel en makkelijk recept om te maken. Als je een veganist bent, dan zou je in plaats van boter kokosboter kunnen gebruiken.
Eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept. Het is een heerlijk zoet toetje. Serveer hem met een bolletje ijs of met wat slagroom (rijstslagroom of lactosevrije slagroom).
voor 4 personen
Ingrediënten:
6 appels, geschild en in plakjes gesneden
1 eetlepel citroensap
125 gram vers glutenvrij broodkruim
70 gram boter, waarvan 5 gram voor het insmeren van de ovenschaal
150 gram (palm)suiker of witte basterdsuiker
1 theelepel kaneelpoeder
½ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel pimentpoeder
¼ theelepel nootmuskaat
50 gram rozijnen
Voorbereidingstijd: 10-12 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, 2 kommen/schalen
Oven voorverwarmen: 160 graden en 180 graden (heteluchtoven)
Bereiding:
Doe de appelschijfjes in een kom en voeg hierbij de citroensap.
Schep alles even goed door elkaar en zet het even opzij.
Meng in de andere kom de broodkruim, rozijnen, alle kruiden en de boter en kneed alles goed door elkaar met de handen.
Smeer de ovenschaal in met boter en leg de appels op de bodem van de ovenschaal.
Schep hierboven de kruidenbroodmengsel en verdeel het over de appels, zodat alles goed bedekt is.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 30 minuten
Zet de oven na 30 minuten op 180 graden en laat de ovenschaal voor nog eens 10 minuten bakken.
Serveren:
Verdeel de Apple Brown Betty over de 4 borden en geeft er een bolletje ijs of een dot slagroom bij.
Strooi er eventueel wat geschaafde amandel over en/of geraspte pure chocolade.
Variatie tips:
Doe er 50 gram cranberry’s door of wat geraspte kokos.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
lekker 😆