Appelwalnotentaart

Er was iemand jarig van de week en daar hoort uiteraard een taart bij.
Ik heb daarom een appelwalnotentaart gemaakt. Behalve appels en walnoten zitten er ook rozijnen in. Het is een simpele taart met een cakedeeg.
De taart is geslaagd en heerlijk bevonden door de mensen die deze taart gegeten hebben.
Dat is altijd fijn om te horen.

voor 1 grote taart

Ingrediënten:
200 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
200 gram boter, gesmolten
200 gram suiker
4 eieren
2 appels, gehalveerd en in dikke plakken gesneden
50 gram rozijnen, in water geweekt
30 gram walnoten, in stukjes gesneden
suiker en kaneel om over de appelstukjes te strooien

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd:
90 minuten
Verder nog nodig: beslagkom, ronde bakvorm van 24 of 26 cm, zeef om de appelstukjes met kaneel/suiker te strooien, steelpannetje, handmixer
Oven voorverwarmen op: 160 graden (heteluchtoven)

Bereiding:
Smelt de boter in een steelpannetje.
Doe de suiker en de eieren in de beslagkom en mix deze doorelkaar.
Het ei/suikermengsel is klaar als de kleur in lichtgeel is veranderd.
Voeg nu schep voor schep het meel erbij.
Zorg dat alles is goed opgenomen.
Voeg dan de gesmolten boter erbij en mix deze goed door het beslag.
Smeer de bakvorm in met boter.
Giet het beslag in de bakvorm.
Steek de appelplakjes in het beslag, maar houdt het midden vrij (zie foto links).
Strooi in het midden de rozijnen en de walnotenstukjes.
Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven voor 90 minuten.
Haal na 90 minuten de taart uit de oven en controleer met een cakeprikker of satéstokje of de taart gaar is.
Als hij nog niet gaar is, zet hem dan met 5 minuten langer in de oven.
Als hij wel gaar is dan laat je hem afkoelen.
Serveer de taart met wat slagroom of met poedersuiker of eet hem zo op.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Appelwalnotentaart

Laat een antwoord achter aan Judy Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.