Appel tarte tartin zoals ik het maak

Bij tarte tartin recepten moet je altijd eerst de suiker laten karameliseren of bruin laten worden d.m.v. verhitting. Er bestaat dan altijd een kans dat het iets te bruin wordt en of dat hij dan verbrand. Mijn maag kan om een of andere reden niet tegen gekarameliseerde suiker. Ik krijg daar altijd maagzuur van. Daarom heb ik zelf iets bedacht: Appeltarte tartin zoals ik het maak.
De suiker wordt eigenlijk alleen maar opgewarmd, zodat het opgenomen wordt door de agavesiroop. Je leg dan de appels in het suikermengsel, vervolgens de boter en nog wat agavesiroop op doen (ik doe er een dunne straal overheen, zodat alles lichtje bedekt is) en als laatste leg je de bladerdeeg erop. Dan gaat de taart in de oven en na 40 minuten heb je een heerlijke appeltarte tartin. De taart is afhankelijk van welke bladerdeeg je gebruikt lactosevrij.

voor 1 taart

Ingrediënten:
5 appels, geschild en door de helft gesneden
agave siroop (ik gebruik een knijpfles)
vloeibare boter
kristalsuiker
6 plakjes glutenvrij bladerdeeg

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: tarte tartin bakvorm of een lage bakvorm
Oventemperatuur: 190 graden

Bereiding:
Maak de appels schoon en snijd ze doormidden
Bedekt de tarte tartin bodem met kristalsuiker en knijp wat agavesiroop over de suiker heen.
Zet de tarte tartinbodem op een laag vuurtje en laat de suiker en de agavesiroop langzaam warm worden.
Zodra de suiker is opgelost en opgenomen is door de agavesiroop, leg je de appelhelften met de bolle kant in de suikermengsel.
Giet vloeibare boter over de appels heen en als laatste nog wat agavesiroop.
Snijd de bladerdeeg in de vorm van de tarte tartinbodem.
Leg de bladerdeeg over de appels heen.
Zet de tarte tartin bakvorm voor 40 minuten in voorverwarmde oven.
Na 40 minuten is de taart klaar, haal hem uit de oven en laat hem afkoelen.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Appel tarte tartin zoals ik het maak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.