Appelstroopwafeltaart

Dit is een copycat recept. Je kunt tegenwoordig een pak meel kopen voor een stroopwafelcake. Alleen is dat niet glutenvrij. Daarom heb ik zelf maar wat gefabriceerd en dat is deze taart geworden. Ik heb in plaats van een cake een appelstroopwafeltaart gemaakt. De taart is geslaagd en is verrukkelijk. Lekker fris van smaak en niet te zoet, ondanks de hoeveel stroopwafels die er in zitten.

voor 6-8 personen

Ingrediënten:
250 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel (ik heb het merk Doves Farm gebruikt)
250 gram suiker
250 gram boter, gesmolten
5 eieren
4 grote dikke appels (kies een zoetzurige appelsoort)
1 pak glutenvrije stroopwafels (ik heb een pak Liberaire gluten-free stroopwafels gebruikt)
2 eetlepels suiker
¼ theelepeltje kaneel

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 60-90 minuten
Verder nog nodig: rechthoekige bakvorm van 23 x 34 cm, bakpapier, beslagkom, steelpannetje
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding:
Doe de eieren en de suiker bij elkaar en meng het net zolang totdat het lichtgeel is geworden.
Voeg nu beetje bij beetje het meel er bij.
Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur.
Als alle meel is opgenomen, voeg je de gesmolten bij het deeg.
Meng alles goed doorelkaar.
Hak de stroopwafels in 5 repen en dan in blokjes.
Voeg alle stroopwafelstukjes bij het beslag en schep alles goed doorelkaar.
Snijd 2 appels in kleine stukjes en voeg dit bij het beslag en schep alles goed doorelkaar.
Smeer de bakvorm in en leg bakpapier op de bodem.
Zorg dat er wat uitsteek, zodat je de taart makkelijk uit de vorm kan tillen.
Smeer de bodem nog wat in met wat boter en giet het beslag in de bakvorm en strijk het glad.
Snijd nu de overige 2 appels in halve dunne schijfjes en leg dat schuin op de taart (zie foto).
Meng wat suiker en kaneel met elkaar en strooi dit dun over de appelschijfjes.
Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak het minstens 60 minuten.
Controleer daarna met een cakeprikker of satéstokje of de taart gaar is.
Zo niet, verleng de baktijd met 10 minuten.
Mocht de bovenkant al mooi van kleur zijn, dek het dan af met wat bakpapier.
Is de taart wel gaar, laat hem dan voor een half uur afkoelen.
Haal de taart na een half uur uit de bakvorm en verwijderd het bakpapier.
Snijd hem in stukken en serveer hem eventueel met een dot slagroom.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.