Appelnotentaartje

Dit is een appelnotentaartje. Gemaakt van resten bladerdeeg die ik nog over hield toen ik de pureerol had gemaakt. Aangezien het best duur spul is (DS-bladerdeeg) vond ik het zonde om het weg te gooien. Daarom alles zoveel mogelijk uitgerold met de deegroller en in een taartvormpje gelegd. Appel met noten vulling er in gedaan en afgedekt met de resterende bladerdeeg. Het resultaat is een heerlijke appelnotentaartje geworden.

voor 6 puntjes

Ingrediënten:
bladerdeeg (DS bladerdeeg moet je minstens 4 uur van te voren uit de vriezer halen)
1 ei
1 appel, in dunne plakjes gesneden
1½ handje vol grof gemalen noten (hazelnoten, amandelen enz.)
50 gram suiker
2 eetlepels gemalen kokos

Verder nog nodig: bakpapier en een klein bakvorm van 20 cm.
Bereidingstijd: 40 minuten
Oven voor voorverwarmen: 160 graden.

Bereiding:
Rol het bladerdeeg uit tot meer dan 20 cm. Leg het uitgerolde bladerdeeg in de bakvorm.
Schil de appel en snijd het in dunne schijfjes. Doe de plakjes in een schaaltje.
Neem 1½ handje vol noten en maal (of hak) dit grof. Doe dat bij de plakjes appelschijfjes.
Breek een ei boven de schaal met appel en noten. Als laatste doe je de suiker en kokos er bij.
Dit alles goed door elkaar mengen en giet het dan in de bakvorm.
Dek het af met het bladerdeeg die nog over de rand heen hangt.
Insmeren met wat eigeel (ik had nog wat over van het eigeel van de puree-rol).
Zet de taart voor 40 minuten in de oven.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.