Appelmoes

Ook dit is een recept die iedereen wel kent. Dit is mijn versie. Ik maak het altijd zonder suiker, maar als je van zoete appelmoes houdt dan doe je er suiker in. Hij smaakt heerlijk fris-zoet.

voor 1 kg

Ingrediënten:
1 kilo appels, geschild en in blokjes gesneden
1 theelepeltje kaneelpoeder
scheutje citroensap
50-75 gram suiker (afhankelijk hoe zoet de appelmoes moet zijn)
1-2 eetlepels water

Voorbereidingstijd: 6 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: pan, potten om in te bewaren of diepvriesdoosjes, aardappelstamper

Bereiding:
Schil de appels en snijd de klokhuizen eruit en snijd de appel in blokjes
Doe de appel in de pan en doe er een scheutje citroensap bij.
Zodra het begint te pruttelen, zet je het vuur lager zodat het zachtjes blijft pruttelen.
Roer geregeld even in de pan.
Kook de appelmoes in 20 minuten gaar.
Stamp eventueel met een aardappelstamper alles wat kleiner.
Zet het vuur uit en doe de kaneelpoeder en suiker toe.
Vermeng alles goed en laat dit afkoelen.
Schep het dan over in jampotjes (of andere potjes) of diepvriesdoosjes.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.